4 Detox Tips voor een gezonde huid

 

Februari staat bij vele Vlamingen in het teken van een alcoholvrije maand. Tournée Minérale geeft hen de kans om even stil te staan bij hun alcoholgewoontes.

Wij gaan bij Parfumerie Dierckx nog een stap verder, want wij bekijken graag het volledige plaatje en dopen februari om tot een heuse detox maand. Detoxen geeft je niet alleen de kans om stil te staan bij je eet- en leefgewoontes, maar je voelt je energieker en als bonus krijg je er een stralende huid bovenop.

In deze blog geven wij je graag enkele pasklare detox tips om je huid te laten stralen.

Bruiloft, Communiefeest of Lentefeest?

Wil je graag meteen meer weten over onze gratis detox workshop? Scroll meteen naar beneden!

Waarom is detoxen belangrijk?

Je huid is je grootste orgaan en het enige dat rechtstreeks in contact met de buitenwereld staat. Ze is een open boek, want wat je aan de buitenkant ziet, komt van binnenuit. Slaap je bijvoorbeeld weinig, drink je vaak alcohol of eet je ongezond, dan dan uit zich dat meteen op je huid.

Net als de gewoontes die jij in de hand hebt, zijn er nog tal van externe factoren waardoor een detox meer dan welkom is. Denk bijvoorbeeld aan de luchtvervuiling. Je komt er dagelijks mee in contact. Deze afvalstoffen destabiliseren je huid met alle huidproblemen (en huidveroudering) vandien.

Wanneer we daarnaast dieper naar onze gezonde voeding kijken, dan moeten we ook vaststellen dat er minder voedingsstoffen zoals mineralen en vitaminen in voorkomen dan pakweg 50 jaar geleden.

DETOX TIP 1: Voeg zuren toe aan je verzorgingsroutine

Je huid vernieuwt zich elke 28 dagen. Daar hoef jij zelf niets voor te doen. Dit proces wordt verstoord door alle redenen die je hierboven kon lezen. Dode huidcellen stapelen zich op met alle huidproblemen van dien. Jij wil daarom die dode huidcellen verwijderen en aan je celvernieuwing werken. Dat doet je gemakkelijk door zuren aan je skincare routine toe te voegen.

Wij zijn geen fan van het traditionele exfoliëren, want hiermee kan je je huidbarrière schaden. Voeg daarom een nachtcrème toe op basis van glycol- en melkzuur. Deze zuren dragen bij aan het natuurlijke exfoliatie proces van je huid.

Interessante producten om te ontdekken zijn de Susanne Kaufmann Renewing Night Cream of de Environ Alpha Hydroxy Night Cream.

DETOX TIP 2: Plan een professionele peeling in

Wil je een stap verder gaan, dan kan je tijdens de wintermaanden een professionele peeling bij je huidexpert inplannen.

Tijdens de koudere maanden ben je gebaat bij een Environ Cool Peel-behandeling:

 • Het is een veilige peeling voor je huid, want er wordt enkel op een veilige manier met zuren gewerkt.
 • Enkel de ‘overtollige’ dode huidcellen worden verwijderd. Je natuurlijke beschermlaag blijft in tact.
 • Het verbetert je huidtextuur.
 • Je vitamines van je huidverzorgingsproducten worden nog beter opgenomen met een mooie, gezonde en verjongde huid tot gevolg.

Afhankelijk van de noden van je huid kan je deze behandeling ook in kuurvorm plannen. Je plant dan wekelijks een behandeling voor 4 tot 6 weken.

Interesse?
Vraag hier meer informatie!

DETOX TIP 3: Gun jezelf de ultieme detox behandeling

Wat dacht je van je detox te koppelen aan ontspanning?

Bij Parfumerie Dierckx brengen we het stukje wellness & detox helemaal naar boven met het duurzaam en 100% biologisch merk Susanne Kaufmann. Deze Oostenrijkse beautygoeroe zocht zorgvuldig ingrediënten uit de natuur die elkaar versterken, om zo een krachtige cocktail te vormen met een positief effect op het lichaam.

Tijdens de Susanne Kaufmann Face & Body Detox Treatment kan jij dat wellness gevoel helemaal ervaren. Je start tijdens deze behandeling met een heerlijk kopje detox-thee en eindigt met een gelaatsmassage.

De Detox Face & Body Treatment houdt in:

 • Kopje detox-thee
 • Voetbad met een voedend zoutbad
 • Voetmassage en voetscrub met de Detox Oil Scrub
 • Verstevigende beenmassage en beenscrub met detox peeling
 • Rug-, nek- en schoudermassage
 • Enzyme Peeling en lymfedrainage van je gelaat
 • Gelaatsmassage + ultrasoon, dagverzorging

Ontdek hier meer over de Susanne Kaufmann detox face and body treatment

DETOX TIP 4: Kies voor een gezonde levensstijl

Een gezonde huid start bij het naleven van een  gezonde levensstijl of beter gezegd; het onderhouden van een gezonde darmflora.

Je darmen ondersteunen je immuunsysteem, wat rechtstreekse invloed heeft op je huidgezondheid. Een verstoorde darmflora kan leiden tot verhoogde ontsteking en huidproblemen zoals acne, rosacea en eczeem.

Ga je detoxen, dan treedt er een sneeuwbaleffect in werking. Afval- en gifstoffen worden verwijderd uit je lichaam, je herstelt of behoudt een gezonde darmflora én je krijgt als resultaat een stralend gezonde huid.

Eet dus zo gezond mogelijk, beweeg, verminder je stress waar mogelijk en slaap voldoende. Zie het als een uitdaging, waarbij jij vooral veel kan winnen. A healthy glowing skin for the win!

Wil je hierin meer ondersteuning krijgen? Contacteer ons!

 

GRATIS Detox Workshop bij Parfumerie Dierckx

Na het grote succes van de Menopauze Masterclass nodigen wij opnieuw gezondheidsexperte Veerle Bastaens uit.

Dit keer verwelkomen wij haar op 4 maart bij uit voor een Detox Workshop.

Wat mag je tijdens deze workshop verwachten?

Je leert meer over:

 • De do’s & dont’s van het detoxen.
 • Het verband tussen detoxen en gezonde darmen.
 • Hoe je ideale detox agenda eruit ziet, inclusief een detox stappenplan.

DATUM: Zaterdag 4 maart 2023 om 11u, 14u of 16u
LOCATIE: Parfumerie Dierckx, Zimmerplein 30, Lier
TARIEF: Gratis, maar inschrijven is verplicht