Over parfumerie Dierckx

Over parfumerie Dierckx

Parfumerie-Schoonheidsinstituut Dierckx kent een unieke geschiedenis.
Eentje die je niet gauw neerpent op papier.
Onderstaand interview met Laurence, de duwende kracht achter het instituut, geeft je een warme blik op het inspirerende bedrijfsverhaal.

Parfumerie-Schoonheidsinstituut Dierckx floreert inmiddels al bijna 60 jaar, proficiat!
Wat is jullie geheim?

“Daar moet ik niet lang over nadenken, ‘familie’ is ons magische ingrediënt. Parfumerie-Schoonheidsinstituut Dierckx is een familiebedrijf in hart en nieren. Ikzelf ben letterlijk opgegroeid achter de balie. Mijn moeder was als jongedame vertegenwoordiger en leefde met de droom om zelf een parfumerie op te richten. Met volle passie besloot ze ervoor te gaan. Ook toen ze later zwanger werd (van mij), was ze niet te stoppen. Klanten herinneren zich tot op de dag van vandaag nog steeds hoe ze mij als pasgeboren baby hoorden van achter de balie.

Hoewel de parfumerie inmiddels is uitgegroeid tot een schoonheids- en huidverbeteringsinstituut, was het in de beginjaren écht wel een parfumerie. De enige in Lier. Het was hard werken. Van zodra ik kon, was ik dan ook iedere zaterdag aanwezig om mijn moeder bij te staan waar nodig.

In deze beginperiode was de parfumerie gekoppeld aan een prachtige kledingzaak. Later, tijdens de overname, heeft mijn zus het segment kleding onder haar vleugels genomen (nu Boutique Francoise). Ikzelf heb de parfumerie verdergezet.

Zo zie je maar hoe wij als gezin de lijm waren (en zijn) voor het bedrijf.

Als ik nu naar mijn kinderen kijk, dan zie ik 3 jonge ondernemers voor me staan. Ieder op hun eigen unieke manier. Het zit duidelijk in de genen en daar ben ik enorm fier op.”

Ondanks het succes van de parfumerie, besloot je toch een schoonheidsinstituut onder hetzelfde dak te brengen. Waarom precies?

“Ik heb altijd een grote interesse gehad in schoonheid en dames goed te doen voelen in hun vel. Een schoonheidsinstituut toevoegen aan Parfumerie Dierckx was voor mij dan ook een logische stap. Met een team van schoonheidsspecialistes rondom me, zag ik die droom voor mijn eigen ogen werkelijkheid worden.

Toch heb ik later de passie nog wat dieper uitgespit. Als kers op de taart schreef ik me in 2018 in voor een opleiding tot visagiste. Deze heb ik met glans beëindigd en hier pluk ik nog steeds de vruchten van. Met de grootste passie en kennis, begeleid ik dagelijks dames in de zoektocht naar hun mooiste skincare make-up look.”

Wat vind je het leukst aan je job?

“Het warme contact met ons cliënteel is de reden waarom ik doe wat ik doe. Dames en heren een goed gevoel geven, samen op zoek gaan naar het perfecte cadeau voor een geliefde of iemand dolgelukkig buiten zien wandelen met een lach op het gezicht, daar word ik blij van.

Verder geniet ik er sinds enkele jaren van om een diepere boodschap te kunnen verspreiden: de kracht van natuurlijke schoonheid. Jezelf verzorgen op een manier die gezond is voor je huid en voor onze planeet.

Natuurlijke schoonheid is tijdloos en bekrachtigend, maar de dag van vandaag vergeten we dat wel eens. Wanneer ik een cliënt kan laten geloven in zijn/haar eigen unieke schoonheid, dan is mijn dag gemaakt.”

Wie is Laurence naast Parfumerie-Schoonheidsinstituut Dierckx?

“Eerst en vooral ben ik trotse mama van 3 prachtige dochters. Verder ben ik al 30 jaar een echte yogi, mediteer ik dagelijks en sport ik graag. Een andere passie is die van gezonde, biologische voeding. De bezielde zelfzorg die ik anderen adviseer, pas ik dus ook graag bij mezelf toe. Hierdoor sta ik iedere dag met evenveel energie in de zaak.”

Heb je stiekem nog dromen voor je zaak?

“Met veel trots en een warm hart kijk ik naar onze parfumerie en het huidverbeteringsinstituut. Toch zit ik niet graag stil en is het mijn missie om verder te blijven evolueren in het segment van huidverbetering en clean beauty. Dit door continu op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen en door ons aanbod te blijven perfectioneren. Ik ben er zeker van dat er nog veel leuks aankomt in de toekomst.
Parfumerie-Schoonheidsinstituut Dierckx is een schoonheidsplek met een ziel, passie en kennis. Dat mag gezien worden.”