5 Tips voor een stralende lentehuid

De lente is weer in het land. Temperaturen schommelen, de hemel kleurt lichtblauw en de natuur staat in bloei. Ook jouw huid gaat weer ademen en vraagt de nodige ondersteuning.

Graag delen we onze 5 beste tips om jouw huid stralend doorheen de lente te begeleiden.

Tip 1: Verwijder tijdig je dode huidcellen

Tijdens de wintermaanden stapelt je huid een flinke laag dode huidcellen op. Deze kunnen nu dor en droog aanvoelen. Onder deze laag schuilt nochtans een nieuwe frisse huid. Haal je geliefkoosde exfoliant weer uit de kast en tover die lente blos naar boven.

EXTRA TIP: er zijn tal van manieren om dode huidcellen te verwijderen, maar ingrediënten zoals lactaat- en glycolzuur krijgen onze voorkeur o.w.v. hun veelzijdige werking. Ze exfoliëren je huid, boosten tegelijkertijd het vochtgehalte en verhelderen doffe zones. Resultaat: een directe glow.

 

Tip 2: Tijd voor een skin smoothie

Een vitamine cocktail voor je huid is altijd een goed idee. Zeker wanneer de lentezon tevoorschijn komt.

Vitaminen zijn namelijk prachtige antioxidanten ter bescherming tegen de eerste zonschade. Daarbovenop voorzien ze je huid van een stralende zomergloed.

 

Onze top 3 vitaminen voor jouw skin smoothie:

Vitamine A: de basis voor een krachtige huid.

  • Herstelt DNA-schade
  • Versterkt je huid
  • Verheldert
  • Vervaagt lijntjes

Vitamine C: bescherming tegen UV-schade.

  • Verheldert
  • Beschermt je cellen
  • Voorkomt pigmentvorming
  • Vermindert roodheid

Vitamine E: je redder bij zonneschade.

  • Werkt helend
  • Verbetert hydratatie
  • Beschermt je huidcellen

  ULTIEME LENTETIP: Vitamine C versterkt je SPF. Breng ‘s ochtends je favoriete Vitamine C serum aan onder je RAD Antioxidant Sun Cream SPF15 en geniet extra veilig van de lentezon.

  Tip 3: SPF, SPF EN …. SPF

  Het belang van een SPF moeten we je inmiddels niet meer vertellen. Toch zetten we dit product aan de start van de lente graag extra in de kijker.
  Gedurende de lente- en zomermaanden stijgt de zonnekracht en zo ook de kans op UV-schade. Hoewel deze lentezon misschien onschuldig lijkt, kan ze je broze winterhuid plots verrassen. Ze heeft immers nog maar weinig tot geen natuurlijke bescherming opgebouwd. Je dagelijkse SPF is nu meer dan ooit een must om zonverbranding, pigmentschade of andere gevoeligheden tegen te gaan.

  SKINTIP: Kijk de houdbaarheid van je SPF na.

  • Gesloten tube: tot aan de vervaldatum kan je veilig vertrouwen op de werkzaamheid van je SPF. Nadien neemt de kracht echter sterk af.
  • Geopende tube: vanaf 12 maanden na opening vermindert de SPF factor. Zijn deze 12 maanden overschreden? Dan is het veiliger deze tube te vervangen door een nieuwe.

  Tip 4: Een professionele lenteboost

  Om je huid wakker schudden uit haar winterslaap halen we alle tools uit de kast. Dat doen we in de behandelruimte. Met een professionele behandeling tillen we de resultaten van jouw eigen huidverbeterende skincare producten naar een hoger niveau.

  Twee behandelingen springen er met kop en schouders bovenuit voor jouw ultieme lenteboost:

  Environ Ionzyme DMII

  Met het Environ Ionzyme DMII apparaat gaan we de opname van hoge concentraties aan vitaminen (jouw persoonlijke skin smoothie) stimuleren. Hierdoor geven we je huid meer van wat ze nodig heeft op de plaatsen waar ze het nodig heeft. Dat maakt een echt en langdurig verschil voor je (eventueel zonverbrande) huid.

  Environ Vital

  De Environ Vital behandeling combineert vitamine A met krachtige antioxidanten voor het herstel van je huid. Deze ultieme Environ gelaatsbehandeling wordt volledig manueel uitgevoerd en verhoogt aanzienlijk het indringen van de actieve ingrediënten. Deze behandeling heeft werkelijk alles: onmiddellijk zichtbaar resultaat én ontspanning.

  Tip 5: Opgelet voor allergieën

  De lente doet ons denken aan zonnestralen, bloeiende natuur en… hooikoorts. Heb je van nature een allergie gevoelige huid? Dan kan je deze periode als best pittig ervaren.

  SKIN EXPERT TIP: Less is more. Van zodra jouw huid zich in een allergische reactie bevindt, kan ze bij aanraking met andere actieve werkstoffen nieuwe allergieën ontwikkelen. Ga terug naar de basis van je skincare routine (reinigen, moisturizer, SPF) en breng een bezoek aan je vertrouwde skin expert. Jou begeleiden doorheen een periode als deze is onze specialisatie.