Een snelle make-up look in 5 stappen

‘s ochtends weinig tijd, maar wil jij toch stralend voor de dag komen?

Dan is deze blog voor jou. Wij nemen je in 5 stappen mee doorheen een snelle make-up look waarvan je meteen gaat stralen.

 

STAP 1: FOUNDATION

Begin bij je basis en dat is voor deze snelle make-up look je foundation.

Gebruik een poeder foundation of een getinte dagcrème (met SPF natuurlijk) om het jezelf gemakkelijk te maken. Breng deze aan over je hele gelaat. Zo ben je meteen beschermd én ziet je gelaat er helemaal egaal uit.

TIP: Je kan ze ook in combinatie gebruiken als je extra dekking of bescherming wil, al dien je daar wel een extra minuutje voor te rekenen.

STAP 2: CONCEALER

Wil jij eruit zien alsof je 10 uur geslapen hebt? Grijp dan meteen naar concealer. Breng je favoriete concealer onder je ogen aan en dep het product zachtjes met je vinger op je verkleuring. Deze onmisbare stap zorgt niet alleen voor een uitgeslapen look, maar doet je ogen ook groter lijken.

Welke concealer gebruik je best?

Voor een snelle make-up look wil je je aandacht vestigen op de verkleuring. Is je verkleuring eerder paars, dan wil je een product met een gele ondertoon gebruiken. Zie je meer blauw, dan gebruik je een concealer met een oranje ondertoon. Dit zijn namelijk contrasterende kleuren die neutraliserend werken als je ze op elkaar aanbrengt. Goodbye vermoeide look!

Laat jezelf zeker professioneel adviseren om je perfecte concealer te vinden.

STAP 3: BLUSH

Een beetje kleur mag nooit aan je look ontbreken. Breng je blush aan op de appeltjes van je wangen en vervaag deze naar buiten toe.

Maak het je gemakkelijk en breng het resterende product op je penseel op je oogleden aan. Zo heb je én blush en oogschaduw op zonder dat het je enige moeite heeft gekost. Twee vliegen in één klap.

TIP: Kies een blush die complementair is aan je ogen. Heb je blauwe of groene ogen, kies dan voor een blush met een oranje ondertoon. Wil je bruine ogen accentueren, dan kan je voor een blush met een roze ondertoon kiezen.

STAP 4: WENKBRAUWEN

Wenkbrauwen zijn het kader van je gelaat. Je wil ze steeds in de kijker zetten, ook al heb je weinig tijd. Gebruik bijvoorbeeld een gekleurde wenkbrauwgel. Je wenkbrauwen worden zo meteen gelift en in vorm gebracht.

Het enige wat je moet doen, is het product door je wenkbrauwen heen strijken.

STAP 5: MASCARA

Geen enkele make-up look is compleet zonder mascara. Gebruik om snel te zijn het tipje van je mascara, start bij de basis van je wimpers en maak zig zag bewegingen naar de bovenkant toe.

TIP: Pomp je mascara niet op en neer in de huls, maar maak draaibewegingen. Door te pompen, breng je meer lucht in je mascara waardoor het product sneller zal uitdrogen.

Wil jij professioneel make-up advies?

Op 19 en 20 november kan jij een uniek beauty moment met dé Chanel make-up artiest beleven.

Maak kennis met de laatste make-up collecties, ontdek de geheimen en tips die Chanel je te bieden heeft en creeër je eigen stijl.

Contacteer ons nu om je afspraak te reserveren!