Zo hou je dit najaar je huid gezond

Je huid is je grootste orgaan en meteen ook het enige dat rechtstreeks in contact staat met de buitenwereld. Je wil het daarom zo lang mogelijk gezond houden. Wil je ook nog een stapje verder gaan en tekenen van huidveroudering uitstellen, dan wil je zeker verder lezen.

In deze blog lees je waarom je er baat bij hebt om je huid gezond te houden en wat jij dit najaar kan doen om je huid een boost te geven.

Waarom dien je je huid gezond te houden?

Je hebt maar één huid en daarom heb je er belang bij om deze gezond te houden. Je huid is als een open boek. In één opslag kan ze zeggen hoe jij je voelt en hoe gezond je vanbinnen bent. Dit heb je natuurlijk niet allemaal zelf in de hand. Zo zijn er bijvoorbeeld genetische en hormonale factoren die je niet kan controleren.

Wat jij wel kan controleren, zijn je persoonlijke gewoontes, je levensstijl én je dieet.

Het spreekt voor zich dat wie voldoende beweegt, slaapt en gezond eet een gezondere uitstraling zal hebben dan wie voornamelijk junkfood eet.

Factoren zoals junkfood, zonlicht, stress en luchtvervuiling zijn de grootste oorzaken van je huidbeschadiging en/of huidveroudering. Deze stimuleren de aanmaak van vrije radicalen, die op hun beurt je DNA beschadigen, alle vitamines vernietigen met onder andere rimpels, pigmentatie en acné tot gevolg.

We horen je al denken: ‘Maar hoe kan ik anno 2021 stressvrij leven én gezond eten én voldoende bewegen én voldoende slapen én een gebalanceerd leven leiden?’

We zijn het helemaal met je eens, want je kan niet steeds alle ballen in de lucht houden. Wij focussen ons even op extra me time en adviseren je een afspraak in te plannen bij je favoriete skin experte om aan je gezonde huid te werken dit najaar.

Een gezonde huid in de herfst

Bij het vallen van de bladeren, krijg jij een GO om aan je huidvernieuwing te werken.

Je huid vernieuwt zich elke 28 dagen. Dat doet zij volledig uit zichzelf, maar factoren zoals hierboven vermeld, steken daar graag een stokje voor. Door het zonlicht, luchtvervuiling, stress en een ongezonde levensstijl stapelen dode huidcellen zich op met alle schadelijke gevolgen van dien zoals dehydratatie, rimpels, pigmentatie, een doffe teint,…

In het najaar ben je daarom gebaat om bij je skin experte een peeling in te plannen. Bij Parfumerie Dierckx zijn wij fan van de Environ Cool Peel-behandeling.

Deze peeling is hét antwoord op agressieve peelings, die je met een gevoelige huid liever uit de weg gaat. Je natuurlijke beschermlaag wordt weggehaald waardoor je vaak meer schade toebrengt. De Environ Cool Peel-behandelingen doen dat niet en dat maakt het zo interessant.

Wat doet de Environ Cool Peel-behandeling?

  • Het is een veilige peeling voor je huid, want er wordt enkel op een veilige manier met zuren gewerkt.
  • Enkel de ‘overtollige’ dode huidcellen worden verwijderd. Je natuurlijke beschermlaag blijft intact.
  • Het verbetert je huidtextuur.
  • De vitamines van je huidverzorgingsproducten worden nog beter opgenomen met een mooie, gezonde en verjongde huid tot gevolg.

Afhankelijk van de noden van je huid kan je deze behandeling ook in kuurvorm plannen. Je plant dan wekelijks een behandeling voor 4 tot 6 weken. Zo geniet jij in het najaar van een gezonde, gladde en jonge huid.

TIP: Deze behandeling is ideaal om je op de feestdagen voor te bereiden. Plan dus zeker nu je behandeling(en) in als jij de komende feestperiode een prachtige glow wil.

Dit jaar mag jij jezelf extra in de watten leggen, want je dient vorig jaar nog in te halen!

Neem contact met ons op om meer informatie over de Cool Peel behandelingen te ontvangen!