Zo start je met Clean Haircare

Clean beauty is zoveel meer dan een tijdelijke skincare trend. Het is een mindset in huidverzorging die anno 2022 volledig in de schijnwerpers komt te staan. Dit maakt ons oprecht gelukkig, want ook wij zien het als onze persoonlijk missie om jou te ondersteunen in je zoektocht naar zuivere, gezonde en doeltreffende huidverzorgingsproducten. Producten die veilig zijn voor je gezondheid, onze planeet en de dieren die er op leven.

Jezelf verzorgen, dat doe je van kop tot teen. Toch vergeten we vaak de noodzaak van clean beauty in één zeer belangrijk segment: haircare.

Wist je dat 80% van je dagelijkse stress zich op je hoofdhuid hecht? Hierdoor is je hoofdhuid, hals en nek erg gevoelig aan skincare en huidproblemen. Eczeem, psoriasis, droogte en jeuk op je hoofdhuid zijn een normaal gevolg.

3 Clean Haircare Tips

Wij zijn alvast een grote voorstander van Clean Beauty in haarverzorging. Daarom pennen we graag onze 3 belangrijkste tips voor je neer:

Let op met harde zepen

Tijdens de ontwikkeling van shampoo’s wordt er vaak gekozen voor sulfaten (harde zepen) om je haar te wassen. Ontvetten doen ze zeker, maar daarbovenop gaan sulfaten ook de vochtlaag strippen en de weerbaarheid van je huid verlagen. Een trekkerige huid na het reinigen lijkt heel normaal (vaak zelfs noodzakelijk), maar niets is minder waar. Met natuurlijke, gezonde ingrediënten reinig je je haardos en hoofdhuid even doeltreffend en dat op een zachte manier.

Lief zijn voor je huid én je badkamer? Kies dan voor een biologisch afbreekbare formule

Met een masker of conditioner geef je je haren een krachtige boost voor de ultieme glans. Ingrediënten zoals salie, olijfextract en jojobaolie verrichten werkelijk wonderen. Minerale olie sluit je in dit proces liever uit. Dit ingrediënt legt een afsluitende laag over je haren (en hoofdhuid) dat zwaar weegt en verstoppend werkt.

Weetje: De afwezigheid van minerale olie in je product voorkomt een glibberige laag in je bad of douche, waardoor het gootje niet verstopt.   

Zeg nee tegen parabenen

Het klinkt je misschien niet als nieuws in de oren als we je vertellen dat parabenen schadelijk zijn voor je gezondheid. Toch is het geen verboden ingrediënt in skincare en wordt het nog vaak ingezet om de houdbaarheid van verzorgingsproducten te verlengen.

Kies daarom voor haircare producten met conserveringsmiddelen op basis van essentiële oliën en andere natuurlijke ingrediënten. Veel gezonder en ruikt heerlijk.

Welkom Victor Toro

Enkele maanden geleden kwamen we in contact met een haarverzorgingsmerk dat werkelijk alles bevat waar we van dromen: Victor Toro. Een haircare merk van natuurlijke oorsprong met een laserfocus op verbluffende resultaten.

Niet alleen is het merk vrij van schadelijke ingrediënten, ook is iedere flacon is gevuld met de meest krachtige, natuurlijke ingrediënten van de natuur om je haar (en hoofdhuid) in topconditie te brengen.

Voor ons was het liefde op het eerste gezicht, maar toch ging ieder product door een heuse testfase in onze eigenste badkamer. De liefde voor het merk groeide met de dag en onze haardos was nog nooit zo gezond.

Voor ontwikkelaar Victor Toro was bovenstaande alleen niet voldoende. Hij wilde verder gaan. Daarom is ieder product unisex, niet getest op dieren én volledig vegan. Zo kan jij met een gerust hart genieten van de combinatie van ultiem welzijn en een fantastische werking.

Wil jij ook huidproblemen op je hoofdhuid aanpakken vanaf de wortel? Of gewoon jouw haardos de ‘crème de la crème’ geven met een warm hart voor de omgeving?

Ontdek hier het gamma van Victor Toro.