Bruiloft, Communiefeest of Lentefeest? Zo kom je stralend voor de dag

 

Ga jij binnenkort het JA-woord geven of loop je mee in de suite? Doet je (klein) zoon of dochter binnenkort zijn of haar communie of lentefeest? Dan wil je ongetwijfeld stralend voor de dag komen!

Hoe start je nu aan een make-up die gedurende de dag blijft stralen of hoe zorg je ervoor dat je jaren later nog kan zeggen: ‘Wauw, die dag zag ik er echt goed uit’.

Wij geven je in deze blog graag enkele tips zodat jij stralend van je dag kan genieten.

 

Bruiloft, Communiefeest of Lentefeest?

Tip 1: Kies voor een gezonde huid

Een stralende look begint bij een gezonde huid. Een goed verzorgde en gehydrateerde huid zorgt ervoor dat je make-up mooier zal uitkomen en verlengt de houdbaarheid ervan.

Skincare First, Make-up Second!

Plan dus zeker voorafgaand aan je bruiloft, communie- of lentefeest enkele gelaatsbehandelingen in bij je Skincare Specialist. Begin hier minstens 3 maanden op voorhand mee en vraag na welke skincare kuren ideaal zijn voor je huidtype en huidconditie.

Je kan alvast in deze blog enkele tips vinden over hoe jij zelf aan de slag kan gaan om je huid tijdens de lente te laten stralen. Deze voorbereiding geldt ook voor een feest!

Tip 2: Gebruik een primer en een fixatiespray

Eens je klaar bent voor je make-up zijn er twee stappen die onmisbaar zijn: Een goede basis of primer en een fixatiespray. Je favoriete merk biedt dit ongetwijfeld aan.

Waarom is het gebruik een primer belangrijk?

Een primer gaat je huid voorbereiden en zorgt ervoor dat je foundation en andere producten beter zullen hechten. Afhankelijk van welk merk je gebruikt, zal je primer ook nog hydraterend of onder andere matterend werken. Het is bij een feestmake-up geen noodzakelijk kwaad, maar een must om te gebruiken.

Wat doet een fixatiespray?

Het woord zegt het zelf. Een fixatiespray gaat je make-up fixeren en mooi doen versmelten met je huid.

Ook hier zijn de keuzemogelijkheden groot en kan je opteren voor een fixatiespray die je huid ook zal hydrateren en beschermen.

Neem je fixatiespray dus mee in je make-up tasje voor een extra hydratatie boost tijdens de dag.

Tip 3: Leg het accent op één punt.

We zijn het er allemaal over eens dat een mooie en gezonde huid je grootste troef is. Leg daarnaast het accent op één ander punt. Dat kunnen je ogen of je lippen zijn.

Kies je voor een soft smokey eye, gebruik dan een lipstick die één tint donkerder of lichter is dan je eigen lipkleur. Zo creëer je een mooie balans in je look.

Wil jij je lippen in de kijker zetten, dan kies je voor een zachtere oog make-up look. Je kan bijvoorbeeld de kleur van je blush zachtjes in je oogmake-up laten terugkomen. Zo creëer je een prachtige harmonie en zal je ongetwijfeld stralen.

Tip 4: Hou rekening met je emoties

Een grote dag zoals een bruiloft of communie daar kunnen wel eens enkele tranen vloeien.

Ook daarop wil je voorbereid zijn. Kies daarom die dag voor een waterproof mascara en eyeliner.

Wanneer je een traantje wegpinkt, denk er dan aan om deze nooit weg te vegen maar droog te deppen. Zo hoef jij je make-up niet helemaal bij te werken.

 

Tip 5: Laat ook je handen stralen

Vergeet je handen niet, want die worden meer gefotografeerd dan je denkt. Denk maar aan de ringen bij een bruiloft of een handtekening als getuige.

Boek daarom tijdig je manicure of paraffinebehandeling.

Paraffine is een was die bij verhitting verandert in een olie. Wanneer je je handen in een bad van deze warme olie dompelt en weer laat afkoelen, vormt de paraffine een afsluitend laagje om de huid. Het stimuleert je doorbloeding en voedt je huid. Als resultaat krijg jij zachte en gehydrateerde handen.

Tip 6: Laat je professioneel maquilleren

Wist je dat wij bij Parfumerie Dierckx tot bij je thuis komen om je op te maken?

Ja hoor, wij zijn allemaal make-up artiesten die maar al te graag tot bij jou komen zodat jij op je grote dag zorgeloos kan genieten van een stralende make-up.

Hoe gaan wij te werk? 

We starten met een test make-up in onze parfumerie te Lier. Daar maken wij je helemaal op volgens jouw wensen en creëren wij jouw perfecte look. Zo hoeven we niets aan het toeval over te laten.

Op de dag zelf komen wij tot bij jouw thuis of op de gewenste locatie en verzorgen wij jouw make-up en die van jouw gasten.

Wil jij je professioneel laten maquilleren voor je bruiloft of voor een communiefeest of lentefeest?

Prijzen

    • Dagmake-up: €40
    • Feestmake-up: €50
    • Bruidsmake-up in instituut: €100 (inclusief proefmake-up)
    • Bruidsmake-up op locatie: €120 (inclusief proefmake-up in instituut, exclusief vervoerskost van €0,40/km)

Wil jij ook graag professioneel begeleid worden?