Schoonheidsinstituut

Ontharing

 

Niets geeft zoveel voldoening als het gevoel van gladde benen na een professionele ontharing. Het resultaat is iedere keer een drastisch verschil. Daarbovenop bewaken we de gezondheid van je huid en geniet je van een langdurig resultaat.

Bij Parfumerie Dierckx bieden we diverse manieren van professioneel ontharen aan.

 

Harsen

Tijdens een harsbehandeling brengen we een dunne laag warme wax aan op je huid. Deze hult zich rond je haren. Van zodra we de hars verwijderen worden de haren vanaf de wortel mee naar buiten getrokken, hetzelfde principe als bij epileren. Met wax kunnen we daarentegen grote zones in een korte periode ontharen, zodat de behandeling zo vlot en pijnloos mogelijk verloopt

Per huid- en haartype heb je de keuze uit twee verschillende soorten hars.

Striphars – de meest gekozen techniek

Striphars is een plantaardig product met kleverige structuur. We brengen de substantie aan op je huid en verwijderen je haren nadien met een strip. Omwille van het hoge resultaat, blijft deze manier de meest gekozen techniek bij Parfumerie Dierckx.

Filmhars – voor gevoelige zones

Tijdens het ontharen met filmhars gebruiken we geen papieren strips. We brengen de wax aan op je huid, waarna we hem manueel kunnen verwijderen. De hars hecht zich enkel aan de haren en niet aan je huid, waardoor deze techniek de beste keuze is bij gevoelige zones (denk maar aan een brazilian wax).

Iedere ontharingsbehandeling gaat hand in hand met een specifiek hygiëne protocol. Na het harsen brengen we een verzachtende olie aan om eventuele restjes te verwijderen en gevoeligheden te herstellen.

Enkele nuttige tips:

  • Het perfecte interval tussen 2 behandelingen is 6 weken.
  • Een minimale lengte van 0,5cm van de haren is noodzakelijk voor een optimaal resultaat. Daarom raden we het af de haren te scheren voor de behandeling.
  • Een  wax behandeling plan je in per zone. Voor iedere zone voorzien we een specifieke tijdsduur.

Definitief/permanent ontharen

Ben je het beu om je huid iedere 6 weken te laten ontharen en ben je op zoek naar een langdurig resultaat? Dan is permanente ontharing jouw gedroomde oplossing.

Wat is laserontharing?

Deze methode van haarverwijdering focust zich op het permanent verwijderen van de haren. Tijdens een laserbehandeling brengen we het pigment van je haar in contact met lichtenergie. Van zodra ze aanraking vinden, zet de lichtenergie zich om in warmte en vernietigt het de haarzakjes in je huid. Gezien ze je haargroei voeden, kan er zonder haarzakje ook geen haar zijn. Zo werkt het principe van permanente ontharing.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Een laserbehandeling is pas doeltreffend wanneer je haar nog in direct contact staat met het haarzakje. Dat is 15-20% van je haren per behandeling. Een gemiddeld traject bestaat daarom uit 6-8 behandelingen, maar uiteraard is dit een gemiddelde schatting. Jouw achtergrondverhaal en de te behandelende zone zijn allesbepalend voor het eindresultaat.

Hoelang blijft het resultaat?

De haarzakjes die we hebben vernietigd kunnen geen nieuwe haar meer produceren. 10% van de haarzakjes is echter slapend. Dat betekent dat uit deze voedingszakjes momenteel nog geen haar groeit dus die kunnen we op dit moment nog niet behandelen. Bij hormonale schommelingen, medicatie of andere omstandigheden kunnen deze slapende haarzakjes echter wel wakker worden. Hoewel dit niet voor iedereen zo is, houden we voor  het behoud van je resultaat 1 onderhoudsbehandeling per jaar in het achterhoofd.

Onze instap actie voor jou:

  • Kies je voor een traject van 2 zones, dan bieden we een korting van 50% op de kleinste zone aan.
  • Kies je voor een traject van 3 zones, dan bieden we een korting van 50% aan op de kleinste zone en 30% op de volgende.

Maak nu je afspraak